27 Ekim 2018 Cumartesi

GÜNLÜK






Ne yazık ki insan, sadece pişman olduğunda ya da canı yandığında öğrenen tuhaf bir canlıdır. Mutluluk, zor kazanılır. Ama kolay kaybedilir. Ve aslında en büyük mutluluk, hayatın her gün bizim için hazırladığı yeni yeni sürprizlerden haberimiz olmamasıdır. Bir an bekle., arkana bak ve unuttuklarını anımsa.. Kaybettiysen ara.. Kırdıysan af dile. Kırıldıysan affet. Çünkü hayat çok kısa.

Hepimiz her gün, her saat, her dakika bir yerlere yetişme telaşı yaşıyoruz. Bizi yaşamak değil, bu telaş koşuşturması yoruyor aslında.. Geç kalmak en büyük korkumuz olmuş. Geleceğe geç kalmayalım derken şimdiyi kaçırdığımızın farkında değiliz hiçbirimiz. Belki de bu evrensel telaş, hepimiz kendimizden kaçmaya çalıştığımız için var. 
Oysa bir yavaşlatsak şu hayatı.. Derin bir nefes çekip biraz beklesek.. Geriye sadece mutluluk kalacak, huzur kalacak, sevgi kalacak. Göreceksiniz..
Çünkü en usta hırsız hayattır. Sen sürekli başka telaşların peşinden koşarken, o senden zamanı çalar. Sevdiklerini çalar. Hatta seni senden çalar. Ama sen, bunun farkında olmazsın..



6 Ekim,2015

O zamanlar günlük tutardım. Ve bugün nasıl olduysa aklıma geldi ve sayfaları kurcalarken bu yazıya rast geldim. İzlediğim bir dizideki cümleler hoşuma gitmişti ve ben de bunu kağıda dökmüştüm. 



12 yorum:

  1. Geleceğe geç kalmayalım derken şimdiyi kaçırıyoruz çok doğru. Çok teşekkürler bu güzel paylaşım için.

    YanıtlaSil
  2. Özür dilemek,af dilemek ve affetmek erdemdir.Güzel paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. heey bunları sen de söylersin kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım içimdeki düşüncelerin yansımış hali bu cümleler. :)

      Sil
  4. Canımız yanmadıkça aynı hataları yapıyoruz , aslında sürekli canımızı yakan olaylar da olabiliyor ama onlara o kadar alışığız ki , tolore etmeye de aynı şekilde . Ama bazen o can yakıcı olayların farkına varabiliyoruz , şükürler olsun ki öyle oluyor yoksa asla değişeceğimiz filan da yok . Bana birazda bu acı verici olaylar doğum hadisesini hatırlatıyor o anda çok acılar çekilse de sonrası büyük bir rahmet ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir benzetme yapmışsın sevgili Saliha Nur.. :)

      Sil
  5. Bende bir dönem tutuyordum. Sonra bir gün kardeşim bulup annemle babama okutunca bir daha da yazmadım.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER