8 Ocak 2019 Salı

DEDİKODU KAZANI






Bugün birazcık doldum ve de taştım sevgili okur.
İş yerim iş yeri değil dedikodu kazanı diyebiliriz. O kadar boş insan var ki... Gayesi ve hedefleri olmayan ancak sadece laf kalabalığı ve dedikodudan başka kendine bir iş edinemeyen bir garip insan topluluğu. 

Bizim iş yerinde kadın çalışan sayısı çok fazla. Böyle olduğundan mı yoksa birkaç elebaşından kaynaklı mı bilmiyorum ama bugün birkaç insan tarafından hakkımda söylenen yani arkamdan konuşulan şeyler kulağıma geldi. Bu kimin hoşuna gider ki? 

Ben dersimi yapar, öğrencimi annesine teslim eder, veli görüşmem olursa görüşür ve ardından sınıfıma çıkarım. Öğretmenler odasında zorunlu kalmadıkça (bir evrak işi vs.olmadıkça) oturmam. Çünkü hemen hemen herkes boş lakırtı dışında bir cümle söylemiyor. Ne bir akademik konuşma, ne bir sanat,kültür ile ilgili sohbetler ne bir eğitim ne de bir kişisel gelişim ile ilgili konular konuşuluyor. Nerede basit, ucube konular , hoş olmayan espriler var onlar gün içerisinde insanın önüne farklı şekillere sokulup sunuluyor.

Benim öğretmenler odasında vakit geçirmememden de rahatsız olan birkaç tuhaf insan buna söylenmiş. Açıkçası sınıfımda mutlu ve fazlasıyla huzurluyum. Boş zamanlarımda kitap okumayı tercih etmemden rahatsız olmuşlar herhalde. 

O kadar komik bir hal ki. Şu an tebessüm ederek yazıyorum bu cümlelerimi. İnsanlar işlerini hakkıyla ve vicdani boyut olarak tatmin edici bir şekilde yerine getirmedikleri için dedikodu yapmaktan başka bir uğraş bulamıyorlar kendine. Ve bir de ''öğretmen'' kimliği arkasına saklanarak cirit atıyorlar toplumda. 

16 yorum:

  1. Daha fazla ne denir ki? Yani ne yazsam bomboş resmen.

    YanıtlaSil
  2. Insanlar çeşit çeşit mesafeyi korumak lazim

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten de çok komik. Ama bence boş laf yapmaya gelince aslan kesilenlerin film,kitap ya da sanatla ilgili konular açılınca sanki dünyanın en gereksiz şeyleri konuşuluyormuş havasına girmeleri daha da komik. İnsan her ortamda insan işte..

    YanıtlaSil
  4. nesil yetistiren insanlarin bile bu halde olmasi cok uzucu

    YanıtlaSil
  5. her yerde olur böle insanlar. takma dinleme duymaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O üçlüyü üçü bir arada olarak ne zaman yapmayı başarabilirim acabaa🙊

      Sil
  6. Gerçekten zor bir ortam böylesi Tuğçe'ciğim. Maalesef, çok yerde durum bu ama okulda olmaması gerekir. Allah yardımcın olsun kızım. Sen asaletini koruyorsun zaten. Gözlerinden sevgiyle öpüyorum canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ece Ablacığım o kadar kötü kalpli insanlar var ki.. Allah korusun bizleri o insanlardan. Teşekkür ederim, mutlu pazarlar!💕

      Sil
  7. Seni çok iyi anlıyorum. Her yerde var dedikoduculardan maalesef. Ben de genelde mecbur kalmadıkça kimseyle konuşmuyorum çünkü kitabımı okumak ya da kafamı dinlemek daha işime geliyor boş laflardansa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten en iyisini yapıyoruz canım. Kitaplar en iyi dostumuz.🌸

      Sil
  8. Hocam o kadar doğru söylemişsiniz ki bizim öğretmenler odasını anlatıyorsunuz sandım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biriktirdiklerim,
      Bunu duymak üzücü olsa da sanırım genel olarak tüm öğretmenler odasında bu gibi şeyler yaygın.

      Sil

 

BİRPEMBESEVER