23 Eylül 2019 Pazartesi

BURSA'YA YOLCULUK








Sonbahar esintili bir günden merhaba sevgili okur!
Dün akşamüstüne doğru Bursa yolcusuydum. Yeşiliyle mavisiyle çok seviyorum Bursa'yı. Tabii bir de anne memleketi olunca ayrı bir güzellik katıyor bu durum.

Akşam karanlığına kalan yolculuğumuz biraz yorgun geçse de nihayet vardık Bursa’ya. Anneanne ve dedemle özlem giderdik. Sevdiğim şeylerden biri de anneanne kahvaltısı. Bambaşka bir tatla geçiyor sabah kahvaltıları. 

Buraya dair sevdiğim şeylerden biri de mahalle ortamlarının dokusunu yitirmemiş olması. Yani İstanbul’daki gibi değil. İstanbul’da da bu dokuyu koruyan mahalleler elbette vardır ancak Bursa’nınki kadar çok olduğunu giderek artan çok katlı apartmanlardan dolayı pek sanmıyorum. 

Şanslıyım ki çocukluğum hep sokak oyunları ile geçti. Bir sürü oyun oynar yeni yeni arkadaşlar keşfederdik. Anneannemlerde başlayan sabahlarımızda sokaktan geçen simitçiden simit alırız. Kış akşamlarının soğuk ve karlı günlerinde mahalleye gelen bozacıdan boza alırdık. 


Yeşil şehir Bursa’ya dair Birpembesever’den ufak anı kırıntıları.☺️



5 yorum:

  1. İçimizi ısıtan bir yazı olmuş;) mahllenize samimi duygular beslediğiniz buradan bile hissediliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılda birkaç kere de olsa çocukken Bursa'ya gidişlerimizde geçirdiğim anıları hatırlarım. Hoş günlerdi. :)

      Sil
  2. çok tatlııııı annat sonra hepsiniiii :) anane kavaltısııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anıları anlatmak paylaşmak güzel oluyor. Hele ki insanın çocukluğuna dair mutlu anılarıysa bambaşka bir lezzet oluyor. :)

      Sil
  3. Böyle anılarımdan oluşan yazıları paylaşmak beni de çok mutlu ediyor sevgili İlkay, beğenmene sevindim. :) Anneanne kahvaltısı en bi tanee.^-^

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER