22 Eylül 2019 Pazar

ROSEBUD







Rosebud, Güney Kore 2018.

Başrollerde Park Sung Woong, Ha Yeon Soo, Lee Won Geun gibi bilindik isimler yer alıyor. Film 1979 yıllarına götürüyor izleyiciyi. Başroldeki kadının gençlik zamanlarına gidiyoruz. Bu kızın en büyük hayali bir şarkıcı olmaktır. Yarı zamanlı işlerde çalışır. Bir yandan da hayalini gerçekleştirmek için bir plak şirketi ile anlaşma yaparak burada ilerlemeyi düşünür. 

Bir gün genç kız, kendi gibi genç bir adamla tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Genç kız beklenmedik bir şekilde hamile olduğunu öğrenir ve şarkıcı olma hayalinden vazgeçerek bekar bir anne olmayı tercih eder. 

Aradan yıllar geçer. Ha Yeon Soo artık orta yaşlı bir kadındır. Kızı ile birlikte hayatlarına devam ederler. Bir gün hiç beklenmedik bir anda geçmişteki ilk aşkı ile karşılaşır. Ne yapacağını bilemez çünkü adam bir kızı olduğundan habersizdir.

Film, romantik komedi ve tarihi bir türde. 1979-2015 yılları arasında geçiyor. 

6 yorum:

  1. rosebud gül goncası demek ayrıca ne hoş yaa :)

    YanıtlaSil
  2. Rosebud, -bu kadar sinema yazabildiğinize göre muhtemelen biliyorsunuzdur ama, bir ihtimal ben yine de sinema tarihinin en simgesel ve anlamlı ifadelerinden biri olan ve o filmde bir "eşyaya" verilmiş bu sözcüğün ve dolayısı ile filmin, özellikle gençler için altını çizmek istedim:) Orson Welles'in yazdığı, yönettiği ve oynadığı muhteşem bir filmdir, Yurttaş Kane.

    Blogunuza da -bir blog arkadaşınızın bloguna da yazdığım gibi; sevdiğim bir bloga onun bıraktığı yorumdan hareketle önce ona, oradan da buraya şeklinde ulaştım. Sonuçta, bu gençlerde iş var dedirten bloglarda da insan kaçınılmaz olarak kalıyor.:) Ayrıca şu uluslararası kartpostal ve mektup meselesinin de, geçmişi hakkkında bir yazı için beni tetiklediğinin altını çizmem gerekiyor; yararlı, keyifli ve kazançlı bir yolculuk oldu benim için:)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER