16 Eylül 2019 Pazartesi

RILAKKUMA ve KAORU








Rilakkuma ve Kaoru, Japonya.
1.sezonu ile karşımıza çıkan animasyon dizi stop-motion tekniği ile çekilmiş. Yani dizide izlediğimiz her obje ve karakter insanların el emeği ile hamurdan ya da kuklalardan yapılmış.

Dizide Japonya'da çok meşhur olan ve tüm dünyada adını duyuran Japon karakter Rilakkuma'yı görüyoruz. Bir Rilakkuma sever olarak bu diziyi çok beğendim ve sevdim.😊 Rilakkuma'nın yanında Kiiroitori ve Korilakkuma'yı da izliyoruz. Baş karakterde ise Kaoru var. 

Kaoru, tam zamanlı çalışan 30'lu yaşlarında bir kadın. Boş zamanlarında ev arkadaşları Rilakkuma ve diğerleri ile zaman geçirmekle birlikte, arkadaşları ve ailesiyle ile de görüşüyor. Dizide en sevdiğim şeylerden birisi de tüm mevsimleri çok güzel yansıtmış olmaları. Sesler ve görsellikler ön planda. Özellikle sakura ağaçlarının olduğu bölüm büyüleyiciydi.

Dizi şimdilik 13 bölümden oluşuyor. Her bölüm 12 dakika sürüyor. Bölümlerin konu başlığı bulunuyor. Yani her bölümde farklı bir konuyu ve olayı izliyoruz. Çok şirin, içimizi ısıtacak hoş bir animasyon dizi.

7 yorum:

 

BİRPEMBESEVER