20 Eylül 2019 Cuma

THE VILLAGE




the village film konusu


'' Dünya, sevgi içinde döner. 
Onun önünde korkudan diz çöker.''


'' Bazı insanlar aslında sadece bir avuç rengini belli eder.''


The Village, ABD 2004.

Filmde şehirden uzakta, kendilerini diğer insanlardan soyutlamış bir köyde yaşayan insanları izliyoruz. Bu köyün etrafı ormanla çevrili. Köyde yaşayan insanlar orman sınırlarına hiçbir şekilde geçemiyorlar. Çünkü geçmişten beri bu ormanda yaşayan ismi söylenmeyen karanlık güçler tehlikelidir. Bu yüzden kimse sınır dışına çıkamaz.

Köylüler arasında komisyon üyeleri vardır. Bu üyeler zamanında ormandaki karanlık güçlerle bazı anlaşmalar yapmışlardır. Bu anlaşmaya göre köylüler ormana girmeyecek, karanlık güçler ise köydekilere zarar vermeyecek. Fakat bir gün köyde ansızın canice hayvan ölümleri başlar. Ve ardından insan ölümleri gerçekleşir. Geceleyin köylüler kapılarında kırmızı işaretler bulur. Herkes ormandaki karanlık güçlerden şüphelenir. 

Ivy adındaki görme engelli bir kız vardır. Köyün en cesur kızlarından biridir. Sevdiği adam yaralanır. Bunun üzerine Ivy ormana girip ardından da şehre varıp sevdiği adamın iyileşmesi için gerekli ilaçları almak istediğini komisyon üyelerine söyler. Komisyon bu teklifi kabul eder ancak tek şartları vardır. Şehirdeki hiçbir insana bu köyden bahsetmeyecektir.

Ivy'yi ormanda gerilim dolu anlar bekler. Sevdiği adam uğruna tüm tehlikeleri göze alarak bu karanlık ormana adımını atar.


10 yorum:

  1. İzlediğimde çok etkileyici olduğunu düşündüğüm bir filmdi. Epey oldu izleyeli ama güzeldi.

    YanıtlaSil
  2. Ben bunu izlemedim. Ama listeye ekledim. :)

    YanıtlaSil
  3. Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Yıllar oldu izleyeli, şimdi biraz silikleşse de hafızamda şaşırtıcı sonlu bir film olduğunu hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin konusu, işleyişi ve ilerleyişi çok iyiydi. Sonu da dediğiniz gibi şaşırtıcı. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER