20 Eylül 2019 Cuma

KARTPOSTAL






Yağmurlu ve toprak kokulu bir günden merhaba sevgili okur!
Postacının kapı zilini çalması ile güzel haberlerin geleceği anlaşılıyor. Bugün Rusya'dan gelmiş olan bu kartpostal günler süren yolculuğu nihayet bitmiş oldu ve bana ulaştı. 
Kartpostal arkadaşlığının en iyi yanı da; birbirini tanımayan farklı dili konuşan, farklı kültüre sahip olan insanların bir araya gelmeden de ortak bir şeyler paylaşabiliyor olması. Bu da kartpostal arkadaşlığı sayesinde oluyor işte.

Kartpostalın arkasına yazılmış olan yazı çok hoşuma gitti. Tam sohbet havasında yazılmış cümleler bulunuyor. Kartpostalı gönderen arkadaşım okulundan ve okuduğu bölümden bahsetmiş biraz. Sonra eğer bir gün Rusya'ya gidersem birkaç şehrini muhakkak gezmem için tavsiyelerde bulunmuş. 




Bu da kartpostalın arkasına yapıştırılmış olan pul. Yazısız ve pulsuz bir kartpostal tam olmaz elbette. Kartpostal arkadaşlığı sayesinde belki de benden, benim kültürümden, yaşadığım şehirden farklı olan bir insanla tanışma şansımız oldu. 
Tekrar bir kartpostal yazısında görüşmek dileğiyle, huzurlu akşamlar sevgili okur!

13 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel bir duygu mektup arkadaşlığı.. Bu mektup arkadaşları size gelmek istediklerinde ne yapardınız nasıl bir program yapardınız merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bir mektup arkadaşım İstanbul'a gelmişti. Çok güzel bir gün geçirmiştik birlikte. Tarihi yerleri gezip yemek yemiştik.:)

      Sil
  2. eveeet gideceeen rusyayaa biliyom beeen ama önce koreyeee hihihi :)

    YanıtlaSil
  3. Ne şanslısın, bana yaz başından beri ne bir kartpostal ne bir mektup gelmedi.. Biri mektuplarımı alıp kaçıyor olabilir mi acaba?... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok üzücü.. İlk mektuplaştığım zamanlarda bana da çok gelmeyen mektup&kartpostal oluyordu. Gidip Ptt'ye sormuştum. hatta postacımı bile şikayet etmiştim. :') Sonradan düzelmeye başladı bu durum bunun üzerine. İnşallah en kısa zamanda bu sorunun düzelmiş olur.

      Sil
  4. Ah o kadar güzel ki ❤️ Rusya evine gelmiş gibi mutlaka git ben de gitmeyi çok istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kartpostallar sayesinde birçok ülke gezmiş kadar oldum. O kadar keyifli bir hobi ki.. İyi ki başlamışım dedirtiyor insana. :)

      Sil
  5. Ne hoş bir kartpostal. Umarım istediğiniz gibi bir gün Rusya'ya gidersiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kartpostalın üzerindeki resmi ben de pek bir sevdim. İnşallah teşekkür ederim. :)

      Sil
  6. Çok güzelmiş kartpostal, çektiğin fotoğraftaki eşyalarla da çok uyumlu olmuş :))

    YanıtlaSil
  7. Renkleri sonbahara uygun. Bu benim de dikkatimi çekmişti. ^-^ Havalar soğumaya başladı yavaştan. Ben kışlıkları dolaba koydum çoktan. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER