3 Eylül 2019 Salı

GENÇLİĞİNİZİN KIYMETİNİ BİLİN






80'li yaşlarında olan bir teyzenin cümlesiydi, ''Gençliğinizin kıymetini bilin.''
Kız kardeşimle Harbiye taraflarına doğru gidecektik bugün. Vapura bindiğimizde yanımızda da yaşlı bir teyze vardı. Biz kardeşimle kendi aramızda konuşurken teyze de telefonu ile konuşmaktaydı. Telefon konuşması bitince bize doğru yönelip sohbet etmeye başladı.

Doktor randevusundan geldiğini bize anlatırken bir yandan onu dinliyor gözlerinin içine bakıyordum. Genç olmamızın güzelliğinden, bu yaşlarımızın kıymetini bilmemizden bahsetti. Büyük anne nasihatleri diye de ekledi. 

Kısa da olsa aramızda geçen bu samimi ve sıcak sohbeti kız kardeşimle çok sevindik. Günümüz daha da neşeli geçti.

Aslında böyle ufak selamlaşmalar tebessümler yapabiliriz etrafımıza. Bahsettiğim şey sadece insanlara karşı da değil. Bitkilere, gökyüzündeki bulutlara hatta yıldızlara, sokaktaki hayvanlara... İnsan kalbi, ruhu böyle ufak şeylerle mutlu hissedebilir. 

13 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Evet, bir de konuşmasını duysaydın. Çok kibar bir teyzeydi. ^-^

      Sil
  2. Ne güzel düşünülmüş bir yazı! Bende katılıyorum, karşı çıkan insanlara aldırmadan. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kesinliklee, daha çok paylaşmalı güzel duyguları. :)

      Sil
  3. Önceleri herkes herkese kolay gelsin, iyi günler kelimelerini daha samimi ve daha çok söylermiş. Ben de yapayım diyorum ama çok çekinip sıkılıyorum. Oysa bir insanın günün güzelleştireceğini aklımdan geçirsem bir dakika bile utanıp sıkılmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir konuya değinmişsin sevgili Gonca. Marketteki bir çalışana teşekkür etmek, iş yerindeki bir çalışana kolay gelsin demek.. Bunlar bile insanı mutlu edebiliyor. :)

      Sil
  4. Rahmetli anneannem ve rahmetli babaannem sağken hep söyledikleri cümleydi. Bu vesile ile onları da anmış oldum. Nur içinde yatsınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar inşallah..

      Sil
  5. evey öyle sohbetler çokoş oluyoo. harbiye, her gün yürüdüğüm yol :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de yaşlı insanlarla sohbet etmeyi çok severim. Onlar anlatır bense sessizce dinlerim. Gençlik.. Gerçekten de dediğin gibi hep genç kalacakmışız gibi yaşıyoruz bazen. Beğenmene sevindim sevgili İlkay, ortak şeyleri seviyor olmamız da ne hoş. ^-^

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER