2 Kasım 2018 Cuma

KARDAN ADAM ve ŞAPKA





Bu resmi çektiğimde arabaya herkesten önce binmişti. Çünkü İstanbul'a döneceğimizi ve uzun bir süre daha ayrı kalacağımızı biliyordu. Çocuk deyip geçmemek gerek. Aslında her şeyi anlayabiliyorlar. Teyzemin oğlu, sarı civcivimiz, Eymen. 

Az önce bir video göndermiş teyzem. İçerisinde çokça Eymen var. ''Tüçe Ablamı özledim.'' diyor demesine ama bir o kadar da utangaç.  Görüntülü aradım hemen. Uzak olunca böyle hasret gideriyoruz biz de. Anaokuluna başlamıştı aylar aylar önce. Nihayet uyum sağlamış. Hatta görüntülü konuşunca hemen çantasını gösterdi. ''Ne kadar çabuk geçiyor zaman ve ne kadar çabuk büyüyorsun güzel çocuk'' diye geçirdim içimden. Bir kardan adam etkinliği yapmışlar. Ona şapka yaptı, biz de izledik bir yandan.

Küçücük kalbinde hayvan sevgisine bile yer veriyor. Birçok insanın(!), hayvanlara ettiği zulümlere inat. Bir tavşanı vardı. Momo isminde. Ne yazık ki öldü.. Bu yılki yaş gününde amcası ona yavru bir köpek hediye etmişti. Onunla hep resimler çekinir, teyzem de ara ara paylaşırdı bizimle. Duyduk ki köpeğini de çalmışlar. İnsanlık nereye gidiyor belli değil..


12 yorum:

  1. Ne çok üzülmüştür kim bilir.

    YanıtlaSil
  2. Çok üzüldüm, bir çocuk için hayvan dostunu bir şekilde kaybetmenin izi hep kalıyor aslında..

    YanıtlaSil
  3. Ne tatlı şeymiş Eymen.Tavşanı öldüğünde de,köpeği çalındığında da kim bilir ne kadar üzülmüştür.İnsanlık kötüye hızla gidiyor Tuğçe'm. Allah yardımcımız olsun. Sevgilerimle yavrum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah, iyi niyetli ve fikirli insanlarla karşılaştırsın inşallah bizleri... Sevgiler ablacığım..

      Sil
  4. Evde beslenen hayvan öldüğü zaman ciddiden de çocuklar etkileniyor.Ayrıca bende çok üzülüyorum.İki tane sultan papağanımız vardı.3 sene yaşadı birden ikisi de sebepsiz öldüler.Şimdi evde muhabbet kuşumuz var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok üzücü olmuş sizin için.. Muhabbet kuşlarının rengi çok güzel oluyor. :)

      Sil
  5. Köpeğini mi çalmışlar yok artık , Allah akıl fikir versin , gerçi dedemin mezarındaki çam ağacını çalmışlardı bir kere o kadar da şaşırmamam lazım bu insanlara .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi? Yok artık ya, mezarlıklarda bile hırsızlar varsa artık...

      Sil

 

BİRPEMBESEVER