20 Kasım 2018 Salı

TEPETAKLAK PATEMA




Son zamanlarda izlediğim en kaliteli kurguya sahip anime filmlerden. 
Orjinal adı, Sakasama No Patema. 
Türkçe ismiyle Tepetaklak Patema.

Yeryüzündeki bazı insanlar bir deney yapıyorlar. Bu deneyde yer çekiminin gücünü enerji olarak kullanıyorlar. Bunun sonucunda ortaya bazı kötü sonuçlar çıkıyor. 
Bir grup insan binalarla birlikte gökyüzüne doğru çekiliyorlar. Yeryüzünde kalanların başında olan kişi de, gökyüzüne çekilen insanların lanetli olduklarını bu yüzden başlarına böyle bir olay geldiğini ileri sürerek halkını elinde tutmayı ve kendi amaçları doğrultusunda kullanmayı amaç ediniyor. 

Bu deneyden kurtulan insanlar ise kendilerine yeraltında sessiz sakin bir yaşam kuruyorlar. Ancak yeraltı dünyası yeryüzünden farklı. Yeraltında yaşayanlar yeryüzüne çıkınca gökyüzü tarafından yukarı çekilmektedirler.
  
Bu grubun içinde de Patema adında bir kız var. Patema içinde yaşadığı bu yeraltından sıkılmış durumdadır. Yeryüzüne çıkmayı, gerçek dünyayı görmeyi hep arzulamıştır. Bir gün istemsiz bir şekilde bu dileği gerçek olur ve yeryüzüne çıkar. Ancak yeryüzünde tepetaklak bir yaşam onu beklemektedir. 

Aynı insanlar ancak iki farklı dünya ile karşılaşıyoruz. Kurgu, müzikler mükemmel. Filmde bazı yerlerde senarist, izleyenleri şaşkına çeviriyor. 
Kaliteli, izlenmesi gereken filmlerden.

6 yorum:

  1. İlk defa duydum.İlginç ve merak da ettim

    YanıtlaSil
  2. bak zamanın olursa bir blog takip etkinliği var. yazmıştım geçen hafta blogumda. katılabilirsiin. o yazıdan melci ve fatofotana gidip link bırakıp sonra diğer arkadaşlara da gidip herkese link bırakırsan onlar da sana gelecekler. sonra istersen sen de bir takip etkinliği yazısı yazabilirsin işteğğğğ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy evet aklımda olsun, sağolasın Deep'ciğim. :) *-*
      Not alayım defterime hemencik. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER