11 Aralık 2018 Salı

DAĞIN SESİ | KİTAP YORUMU





Dağın Sesi, Yasunari Kavabata.
1968 yılında Nobel Edebiyat Ödülü almış olan roman. 236 sayfa.

İlk defa bir Japon yazarın kitabını okumuş oldum. Kitabın bülteninde romanın içeriğine ve konusuna dair geniş bir yer verilmediğinden ve yazı boyutu biraz küçük olduğundan kitaba ön yargılı yaklaşmıştım. Ancak okumaya başlayınca hiç de öyle olmadı. Aksine beni, romanın konusunun ve karakterlerin içerisine çekmeyi başardı.

Kitapta Şingo adında bir adam var. Anlatılanlar ve yaşananlar, Şingo'nun duygu ve düşüncelerinden aktarılıyor. Şingo,orta yaşlı bir adam. Yaşlılık sorunlarına değiniliyor. Bir de evlerinden ayrılıp onunla birlikte yaşamaya gelen çocukları, torunları vardır. Şingo'nun kendi çocuklarının da ailevi problemleri olur.

Kitapta aile meselelerine, gruplaşmalara fazlaca yer verilmekte. Ayrıca doğa güzelliklerinin tasvir edilmesi de kitaba anime film havası katmış. Okuması keyifli kitaplardan.

12 yorum:

  1. Aaa bir japon yazar daha! Listemde olsun bakalım :)

    YanıtlaSil
  2. Bende çok sevmiştim. Japon yazarlar çok iyidir:) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Bu kitabı okurken Kendinizi küçük Japon ailesi ile aynı evde yaşıyormuş gibi hissedeceksiniz, kenardan sessizce bu aile içi ilişkileri, saygıyı ve sorunları gözlemleyeceksiniz. Kitap kısacık bölümlerle yavaş yavaş akıp gidiyor, öylesine başlayıp – öylesine de bitiyor. Çok güzel. Beğendimmmm sağolun:)

    YanıtlaSil
  4. Bir japon yazarı okumak, Japonya hakkında bilgi sahibi olmak aynı zamanda. Merak ettim ama o kadar okunacak kitabım var ki... Yine de bir ayrıcalık tanımak lazım bu kitaba. Sağlık, mutluluk ve huzurlu günler dileklerimle canım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim ablacığım. Sen de kendine çok çok dikkat et,sevgilerle! :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER