2 Aralık 2018 Pazar

PAZAR GEZMELERİ | KÜTÜPHANE






Lise yıllarımda iken kütüphaneye üye olmuştum. Hatta o eski kartım hala durur. Ancak zamanla kütüphane kültürü ortadan kalkmaya başladı bende. Hem hayatın telaşesi hem de internet ortamından kolaylıkla kitap satın alma durumları varken kütüphaneye gitmeye üşenir olmuştum.

Bu hafta başında bir karar verdim. Üye olduğum o kütüphaneye gidip tekrar aktif bir üye olacaktım. Bu sabahtan beni tatlı bir heyecan sardı tabii. Bir gün öncesinden kütüphanenin internet uygulamasından listemde olan kitapların bir kısmını aratmaya başladım.

Not defterime rafta olan kitapları not aldım ki kütüphaneye gittiğimde bir karmaşıklık yaşamayayım. Sandığımın aksine kütüphane dopdoluydu. Özellikle kitap iade işlemleri kısmında anneleri ve babalarıyla gelen küçük çocukları görmek yüzümde gülücüklere sebep oldu.

Çocuklarına kütüphane sevgisini ve kültürünü aşılamak ne kadar güzel bir davranış. Aldığım kitabın kayıt işlemleri yapılırken ücretsiz olarak verilen çocuk dergisi de beni oldukça memnun etti. Minik öğrencilerimden birine hediye edebilirim.😊





10 yorum:

  1. Bizim kütüphane de hep kalabalık süper

    YanıtlaSil
  2. Sizi okuyunca, kütüphane günlerimi çok özlediğim geldi aklıma...Umarım en kısa zamanda ben de giderim yeni açılan halk kütüphanesine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet, ben de gitmiyordum bayadır. İyi geldi kütüphane atmosferi. Size de tavsiye ederim.🌸

      Sil
  3. Sınava hazırlanan bir birey olarak, kütüphanelerden çıkmıyorum , çıkamıyorum :D

    YanıtlaSil
  4. Öğrenci olunca kütüphaneler vazgeçilmez mekanlardan ama bir de ücretsiz ktap okuyabilme imkanı daha önemli bir ayrıntı. Ben de sıklıkla kitap alıyorum kütüphaneden.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER