18 Nisan 2019 Perşembe

İSKEMLEDE BEŞ CESET






iskemlede beş ceset agatha christie



İskemlede Beş Ceset, Agatha Christie.
Kitaptaki baş karakter dedektif Hercule Poirot. Yazarımızın tıpkı diğer romanlarında olduğu gibi işlenilen bir cinayet ve onu çözecek bir dedektifimiz var.

Bu seferki hikaye ise bir dişçi ve onun etrafındaki insanlar arasında geçiyor. Dişçi Henry Morley mesleğinde ilerlemiş, başarılı bir diş doktoru iken bir gün aniden kendi odasında intihar ettiği haberi yayılır. Yakınları bu duruma anlam veremezken bir kısım ise bu durumu normal karşılar.

Dedektif Poirot'un uğradığı bir diş kliniği olan bu yerde  zamanla bir takım gizli sırlar açığa çıkar. Tabii bu durum yaşanılan ölümün bir intihar mı yoksa bir cinayet mi olduğuna açıklık edecektir.

Kitapta yine bir olay ve olay örgüsü var. Giriş kısmında kalabalık bir karakter yoğunluğu yaşanıyor. Yaklaşık olarak 18 karaktere yer veriliyor. Kitabın ilk sayfalarında bu karakterlerin isimleri ve kısa kısa özelliklerine değiniliyor. Bu kadar çok karakterin oluşu biraz karmaşıklığa yol açsa da Agatha Christie'nin kaleme almış olduğu İskemlede Beş Cinayet aslında tek cinayetin değil birden fazla cinayetin varlığını ortaya çıkartıyor. 

4 yorum:

 

BİRPEMBESEVER