5 Nisan 2019 Cuma

LYON’DA DÜĞÜN









“ Oysa yaşam yalnız mucizeye benzeyenden hoşlanır, gerçek mucizeyi kendine saklar.”




Lyon’da Düğün, Stefan Zweig.
Kitabın içerisinde beş tane öykü yer alıyor. Zweig’in kaleminden çıkan öyküler. 
Kızıl Hastası, Leporella, Korku, Benzer - Benzemez Kız Kardeşler ve Lyon’da Düğün. 

Her bir öyküde yine karakterlerin iç dünyasına iniyoruz. Karakerlerin duygularını, düşüncelerini hissedyoruz. Kişilik çözümlemelerine ve kişilerin içinde bulunduğu toplumların ahlak yapısını karakterlerin gözüyle anlatıyor. Yazar, okuyucuya her karakterde farklı şeyler bulma imkanı sunuyor.


Bu öyküler, 1908 ile 1920 yılları arasında birçok farklı dergilerde yayımlanıyor. Belli bir zaman sonra Zweg’in öyküler kitap olarak çoğaltılıyor. 

Lyon’da Düğün, acıklı bir aşk öyküsüne sahip. Zweig, birbirini seven iki insanın evliliğini acıklı ve dramatik bir şekilde kaleme almış. 

7 yorum:

  1. Bunu da okuyacağım inşallah canım. Zweig candır:)

    YanıtlaSil
  2. Bunu okumadım ancak Korku kitabı ayrıca mevcut elimde. Onu okumuştum ve çok etkilenmiştim. Şuan sorsalar en sevdiğim Zweig kitabıdır diyebilirim. Lyon'u henüz okumadım ama en kısa sürede kendisine ait kitapları bitirmek istiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zweig kitapları bağımlılık yapıyor. Konuları güzel ve dili de sade. ☺️

      Sil
  3. bu kitabı hiç görmedim yaaa tımams okurum. acılı aşk adlı bir başka kitabını gördüydüm amaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,


    Avusturyalı roman, tiyatro, biyografi yazarı Stefan Zweig'i ilk olarak ''Satranç'' kitabıyla tanımıştım. ‘’Olağanüstü Bir Gece’’ adlı romanını da dün itibariyle bitirdim. ”Olağanüstü Bir Gece”, seçkin bir burjuva olarak rahat ve tasasız varoluşunu sürdürürken giderek duyarsızlaşan bir adamın hayatındaki dönüştürücü deneyimini anlatmaktadır. Romanda beni en çok etkileyen cümle şu iki cümle olmuştu:


    -Kendisini bulmuş olan insan dünyada hiçbir şeyi kaybetmeyecektir. Kendi içindeki insanı kavramış olan insan ise bütün insanlığı anlayacaktır.

    -Ne var ki bu satırları zaten sadece kendim için yazacaktım ve kendime bile tam açıklayamadığım bir şeyleri başkaları için anlaşılır kılmak gibi bir niyetim hiç yoktu.


    ‘’Olağanüstü Bir Gece’’ adlı romandan altını çizdiğim, en sevdiğim yirmi alıntıyı okumanız için sizinle de paylaşmak isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/olaganustu-bir-gece-romanindan-muhtesem-20-alinti/

    Umuyorum ilgiyle okursunuz,
    edebiyatla ve sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER