4 Ekim 2019 Cuma

GEZMEK





Yürüyüş yapmayı çok severim. Özellikle doğa yürüyüşlerini. Yürüyüş yaparken de bir yandan etrafı seyretmeyi diğer yandan da gökyüzüne bakmayı ihmal etmem. Etrafımdaki doğa güzelliklerini seyre koyulurum. Yeşili, maviyi, doğanın her tonunu severim.

Gittiğim şehirlerdeki müzeleri, tarihi yerleri, sokakları da sevdiğim şeyler arasında. Gezmek, görmek, gezerken öğrenmek ve keşfetmek insana moral ve motivasyon da sağlıyor. Bir de gezdiğim yerlerdeki küçük dükkanlar ilgimi çeker hep. Bana gezdiğim yeri anımsatacak ufak parçalar alırım. Bu çoğu zaman bir magnet, kartpostal, anahtarlık ya da bir biblo olabilir.  Hatta arkadaşlarıma alırım bu ufak hediyelerden. İnsanları mutlu etmeyi de severim.


Gezerken fotoğraf çekmek de sevdiklerim arasında. Binaları, tarihi yerleri, denizi, kuşları, kedileri, bulutları, gökyüzünün her tonunu fotoğraflamayı severim. Fotoğraf karesi ile o anın büyüsünü koruyabiliyoruz.

Gezmek, yeni yerler keşfetmek hatta bazen de gezerken öğrenmek en sevdiklerim arasında. Hatta gezilerime dair bir defter bile tutarım.
3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günüymüş. Bol bol yürüyelim. Hem sağlığımız hem de güzel yerleri keşfetmek için.
Huzurlu ve mutlu günler!


7 yorum:

  1. Okurken aynı şeylerden ben de büyük bir keyif aldığımı fark ettim :)

    YanıtlaSil
  2. Okulda doğa yürüyüşü vardı ama hafta sonu ailemin yanına gelince katılmadığım için üzülüyorum. Gerçekten doğa yürüyüşleri insanı şarj ediyor :) Hele çıkan fotoğraflar da cabası :)

    YanıtlaSil
  3. Yazını okuyunca yeni bir şehre gidip keşfetmek istedim :))

    YanıtlaSil
  4. Her güne bir gün yapmışlar...Gezmeyi ve yürümeyi severim ama 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Gününü yeni duydum :)

    YanıtlaSil
  5. Evet. Bende bugün yeni öğrendim. Yürüyüş yapmasamda.. 🙈 gittiğim yerdeki dükkanlar ve onların dizaynları benim de ilgimi çekiyor. Özellikle eskiyi hatırlatan dekorlar daha bi güzel görünüyor. :)

    YanıtlaSil
  6. hep güzel şeyler seviyon yapıyon sen zaten akıllım :)

    YanıtlaSil
  7. Nice yerler keşfedip fotoğraflaman dileğimizle iyi bloglar.. Takibimize aldık keşiflerini merakla bekliyoruz:)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER