6 Ekim 2019 Pazar

İZLENİLESİ 5 KORE DİZİSİ #2






1. My Love Eun Dong (2015)

Ji Eun Ho, ülkece tanınan ünlü bir adamdır. 20 yıl önce henüz lisedeyken bir kaza sırasında tanıştığı ortaokul öğrencisi ile tanışır ve ona karşı sevgi besler. Bir gün kız ansızın ortadan kaybolur. Çocuk ona dair tek bir haber alamaz. Aradan 10 yıl geçer, her ikisi de büyümüştür. Yolları yağmurlu bir günde tekrar kesişir. İkili birbirini hemen tanır. Tekrar bir arada olduk derken bir zaman sonra yolları yine ayrılır. 
Artık her ikisi de yetişkin olmuştur. Farklı hayatlara sahiptirler. Ji Eun Ho, aşık olduğu kadını bulmak için bir yazar tutar ve otobiyografisini yazdırıp ilk aşkını bulmak ister. Hüzünlü bir aşk konusu işleniyor.






2. Sky Castle (2019)

Çok varlıklı ve lüks hayatlar süren dört aile vardır. Bu aileler aynı zamanda yakın arkadaşlardır. Her ailenin çocukları vardır. Bu çocukların yaşları birbirine yakındır. Ailelerin tek amacı çocuklarına en iyi eğitimi almalarını sağlayıp, ülkedeki en seçkin okullara yerleşmelerini görmektir. Bu yüzden de her aile birbiriyle adeta yarış halindedir. 
Ülkeden adını duyurmuş bir eğitim koçu vardır. Aileler ise bu koçu kendi çocuğuna tutabilmek için büyük çabalar gösterirler. Fakat bu koç pek de adı duyulduğu gibi biri değildir. Zamanla karanlık yüzünü gösterecektir.

Kore'deki eğitim sürecine ve ailelerin davranışlarına dikkati yönelten bir dizi. Yılın en çok ses getiren dizisi.






3. Something In The Rain (2018)

Başrol kadın 30 yaşındadır ve bir şirkette müdür olarak çalışır. Hayatındaki işler pek yolunda gitmez. Bununla birlikte pek mutlu da değildir. Ama yine de hayatta güzel şeylerin onu beklediğine dair inancını yitirmeyen bir kadındır.

Bir gün çalıştığı şirketin başka bir departmanında bir çocuk görür. Bu çocuk onun en yakın arkadaşının erkek kardeşidir. İkili en son birbirini gençken görmüşlerdir. Tekrar karşılaşırlar ve aralarında bir aşk doğar.

Romantik dram türünde bir dizi. Ayrıca dizinin müzikleri de çok hoş.






4. What Is Wrong With Secretary Kim (2018)

Park Seo Joon, bir şirkette başkan yardımcısıdır. İşinde ve özel hayatında oldukça titiz ve narsist bir kişiliğe sahiptir. Onun bu zor kişiliği ile yalnızca sekreterliğini yapan Bayan Kim başa çıkabilmektedir. Park Seo Joon zamanla Sekreter Kim'den hoşlanmaya başlar. 

Romantik komedi türünde eğlendiren bir dizi.




5. Love Is Sadness (2019)

Saplantılı bir aşk hikayesi işleniyor dizide. Başrollerde iki erkek karakter var. Biri kötü bir adamdır. Ve aynı zamanda evlidir. Karısına karşı hem psikolojik ve fiziksel şiddet uygular. Defalarca kaçmaya çalışan kadın, bir gün bunu başarır ve o karanlık mutsuz olduğu evden uzaklaşır.

Kaçtığı sırada yolu bir estetik cerrahla kesişir. Ondan tek istediği yeni bir yüzdür. Böylelikle ancak yeni bir hayata başlayabileceğini biliyordur. Çünkü peşinde onu asla bırakmayacak olan takıntılı bir kocası vardır.












6 yorum:

  1. Dördüncüyü merak ediyorum ama Asya dizilerine başlayınca bitirene kadar rahat edemiyorum, o yüzden tatile saklıyorum :D

    YanıtlaSil
  2. Sekterek Kim'i izledim sadece :)
    2 ve 3 listemdeydi, diğerlerine de tavsiye ettiğin bakacağım :)

    YanıtlaSil
  3. Diğerleri de harika. Bak ilk dizi çok güzel dram olsa da iyii. :)

    YanıtlaSil
  4. 1 ve 5 uyar banaaa :) bütün diziler secretary kim gibi olsuuun :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER