30 Ekim 2019 Çarşamba

SİNEKLERİN TANRISI






Sineklerin Tanrısı, William Golding.
İngiliz yazar Golding, 1983 yılında  Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülüyor. Yazmış olduğu kitabı Sineklerin Tanrısı ilk başlarda istediği rağbeti ve ilgiyi yakalayamasa da kısa bir zaman sonra birçok farklı dile çevrilerek eseri tüm dünyaya yayılıyor.

Sineklerin Tarısı kitabında, yaşları altı ile on iki arasında olan çocukların yaşanacak olan atom savaşından daha güvenli bir yere götürülmeleri sırasında yaşanları konu alıyor. Bu çocuklar bir uçakla güvenli alana götürülürken uçakları bir adaya düşer. Bu ada ise bir mercan adasıdır. Çocukların düştükleri bu adada onlardan başka kimse yoktur.

İçlerinden Ralp isimli bir çocuk ilk karşılaştığı diğer çocuk ile adada geri kalan çocukları aramaya koyulurlar. Günler geçtikçe ada daha çok keşfedilir. Barınma, yiyecek ve korunma ihtiyaçları için toplantılar yapılırken Ralp, çocuklar arasında liderlik görevini üstlenir. Ralp ve diğer çocuklar adada yaşamanın yollarını ve görev dağılımlarını yaparlar. Ancak mercan adasında çoçuklar arasında başlangıçta yaşanan kardeşlik ve dostluk duyguları yerini başka kötü duygular ve ölümlere çevirecektir.





6 yorum:

  1. heeey, ortak öyküye katılcan mıııı. katıl hadi yineee :) katılcaksan söle banaaa, şimdi sevdiğim günlük yazacak, sonra farklı diyarlar, istersen sen de ondan sona yazarsıın. gelcam yineee yorumlaraa hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yılkine katılamayacağım. :') Teşekkür ederim davetin için. ^-^

      Sil
  2. Beni çok etkilemişti. Sevdiğim kitaplardan :))

    YanıtlaSil
  3. klasiklerin en klasiklerinden hihihi :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER