31 Ekim 2019 Perşembe

MEKTUPLAŞMAK






2015 yılında başladım mektuplaşma serüvenine.
Başladığım ilk zamanlarda pek yaygın olmaması süreci öğrenmem açısından da hem uzun sürdü hem de zorlandığım yerler olmuştu. Ancak zamanla postane yolunu tuta tuta bir yandan da mektuplarımı yaza yaza öğrenmiş oldum.

Bu süreçlerde de dünyanın farklı ülkelerinde yaşam süren insanlarla mektuplaşma şansım oldu. Mektuplaşmak, aynı dili aynı kültürü aynı yaşam tarzını yaşıyor olmasak da ortak buluşma noktamız oldu. 

Küçüklüğümden beri pullara karşı bir ilgim vardı. Şöyle ki annemin bir pul defteri vardı. Bu pul defterinde annemin çevresinden topladığı pullar vardı. Benim de çocukken çok ilgimi çekerdi bu defter. Her bir pulu tek tek elime alıp incelediğimi hatırlarım. Sanırım mektuplara ve pullara ilgim o zamanlardan başlamış oluyor.

İlk mektup arkadaşıma dair anım talihsizdi benim için. Büyük bir heyecanla, mutlulukla hazırladığım mektubum sahibine ulaştıktan hemen sonra internet üzerindeki haberleştiğimi sosyal medyadan engel yediğimi gördüğümde hayal kırıklığına uğramıştım. Ve anladım ki sahtekarlığın, yalancılığın dili, ırkı, rengi yok.

Daha sonrasında kendime başka mektup arkadaşları arayışı içerisine girdim. Ve birçok farklı kıtadan mektup arkadaşlarım oldu. Arada yine elbette başıma gelen ilk tatsız anım gibi mektup arkadaşları çıksa da önemsememeye başladım. Çünkü vicdanen kalbim rahat oldu hep.


Mektup arkadaşlığı bence denenmesi gereken bir hobi. Unutulmuş gibi görünse de ben, artık bunun eskiden olduğu gibi yaygınlaşacağını düşünüyor ve inanıyorum. İyi ki mektuplaşmak var diyorum her zaman. Bir kağıt ve bir kalem al ve bir dostuna mektup yaz.

12 yorum:

  1. Ayy biz çocukken başka ülkelerden mektup arkadaşı bulmak modaydı hatta benim de Mısır'lı bir mektup arkadaşım vardı :)) Bana o günleri hatırlattın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzell .:) Piramitleri görmeyi çok istiyorum ben de, Mısır deyince onu anımsadım. ^-^

      Sil
  2. Ne güzel bir aktivite aslında. Benimde küçükken vardı bir mektup arkadaşım sonraları koptu tabi bağlantımız ama.. Daha güzel zamanlardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu zamanla kopabiliyor, bazısı başlarken bitebiliyor. Böyle şeyler yaşanabiliyor. :')

      Sil
  3. Îlk mektup arkadaşınız niye öyle yapmış ki :( ben de göndermek isterdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebebini ben de bilmek isterdim. :) Bunun gibi daha birçok benzer durumları yaşadım.

      Sil
  4. Mektuplaşmayı ben de çok seviyorum, sanırım her mektuplaşma postunun altında bu yorumum vardır :))

    YanıtlaSil
  5. alla mektuplaşmak isteyim de arada kaçıklar da var demekkisi :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de küçüklüğümden beri çok severim mektupları, mektuplaşmayı. Umarım yeniden yaygınlaşır :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yaygınlaşmaya başladı. Bloglarda çok görüyorum benn. İnşallah sayıları daha da artar. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER