12 Ekim 2019 Cumartesi

JOKER







joker fılm yorumu


Joker, ABD-Kanada 2019.
Filmde Arthur Fleck'in yaşamını izliyoruz. Arthur, annesi ile birlikte yaşayan ve bazı ruhsal problemleri olan genç bir adamdır. Onun bazı problemlerinin olması hem toplum tarafından dışlanmasına hem de çevresindeki insanlar tarafından ötekileştirilmesine neden oluyordur. 

Arthur, tüm bunları içinde bastırarak gündüzleri yaptığı palyaçoluk işiyle geçimini sürdürmeye ve toplumda yer edinmeye gayret gösterir. Fakat insanlar ona her türlü zorbalığı ve psikolojik şiddeti uygulamaktan çekinmezler.

İnsanların ona karşı bu tutum ve davranışları, Arthur'un hem kendi içinde hem de zihninde bazı düşüncelere kurmasına sebep olur. Bu düşüncelerden biri de elbette toplum tarafından kabul  ve takdir görmektir. Fakat bu düşüncelerin ardında kötü eylemler yatmaktadır.

İnsanlar tarafından ötekileştirilen ve karanlık bir dünyaya itilen Arthur'un yeni karakter Joker'e bürünmesini izliyoruz. Psikolojik olarak iyice kötüleşen Arthur, yaşadığı Gotham şehrinde adını Joker olarak duyurmaya başlar.


10 yorum:

  1. benim henüz izledim ama kardeşim gitti cok beğenmiş sonun da diyor bir taramalı silahla kimseyi taramadı çok beklemiş böyle bir sahne görmeyi 😊😁bende gidicegim inşallah.. girişte herkesin üstünü aramışlar 😁 bakalım daha neler olacak bu joker le 😁😊 sevgiler canım benim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş sınırlaması olan bir filmdi. Bize de bilet alırken yaşımızı sordular söyledik, inanmadılar. ^-^ Sanırım küçük gösteriyoruz. :) İkincisi de çıksa süper olur.

      Sil
  2. Aslında film ötekileştirilen insanların psikolojilerinin ne hale geleceğini de empoze ediyor sanırım. Bu aralar gitmeyi çok istediğim birkaç filmden biri. Tanıtımınız ilgi çekici olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, dediğiniz gibi insanların dışlanması sonucu ortaya çıkan ve tepki çeken davranışları görüyoruz.

      Sil
  3. BELKİ DE TOPLUM TARAFINDAN DIŞLANMASI PALYAÇOLUK YAPARAK KENDİSİNİ GİZLEMESİNE NEDEN OLMUŞ OLABİLİR. ÇOK TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki öyle de olabilir. Hiç bu yönden düşünmemiştim.

      Sil
  4. ay sinemada mı izlediin iyi etmişiiin izlicem bakalımlım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemada izledik. Çok güzeldii. Oyunculuklar da öyleydi. :)

      Sil
  5. merak ediyorum ama şuan herkes akın akın gittiği için izleyesim kaçıyor :/

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER