27 Nisan 2020 Pazartesi

BORN AGAIN






Born Again, Güney Kore 2020.

Dizinin ilk bölümleri bizleri 1980'li yıllara götürüyor. Dizide kaderleri birbiriyle kesişen ve ayrılmayan üç gencin yaşamına değiniyor.

O yıllarda üç gencin yaşadığı küçük şehirde birtakım esrarengiz seri katil cinayetleri meydana gelir. Katil, kurbanlarını genç yaşta ve sarı renkli şemsiyeye sahip olan kızlardan seçip öldürür ve ölen kişiyi de polislerin bulacağı şekilde bir yere bırakarak gözden kaybolur.

O dönemde bir dedektif olan Lee Soo Hyuk, gizemini koruyan ve bu cinayetleri işleyen katili bulmaya oldukça kararlıdır. Ancak katil her defasında izini kaybettirmeyi başarır. Katilin oğlu olan Jang Ki Yong, babası gibi kötü bir insan olmayı reddeder ve kendine uygun işlerde çalışmaya başlar. Fakat onun buçabası babasının işlediği cinayetlerden uzak tutmaya yetmez.

Jin Se Yun, küçük bir sahaf dükkanı işleten genç bir kadındır. Aynı zamanda dedektifin de sevdiği kadındır. Katilin oğlu Jang Ki Yong da ara sıra bu sahafa uğrar ve kendisine kitaplar alır. Aslında bu durumu biraz da bahane olarak kullanır çünkü o da aynı kadından hoşlanmaktadır.

Bu üç kişinin geçmişteki yaşamları acı bir şekilde son bulur ve gelecekte farklı karakterlere sahip olan aynı kişiler tekrar karşılaşır.

32 bölümden oluşan dizinin her bölümü yarımşar saat sürmekte. Dizideki renkler, görüntüler ve karakter çok güzel yansıtılmış.

9 yorum:

  1. Dizinin konusu çok güzelmiş .
    Dikkatimi çekti ama velakin o kadar çok dizi önerisi aldım ki ondan onlara bakacağım bu dizi anladığım kadarıyla güncel .
    Güncelse bütün bölümleri yayınlandıktan sonra izlerim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra,
      Dizinin ilk bölümleri çok tatlı. *-*
      Güncel bir dizi, ben de bölümlerini merakla bekliyorum. :') Gelecekteki yaşamlarında katil filan da değişiyormuş. Bakalım nasıl ilerleyecek. :)

      Sil
  2. oooo tam sevceğim bişi :) sen de seri katilli, gerilimli, polisiyeli, suçlu dizileri çok seviyon :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Evet, o türdeki dizi/filmler ilgimi çekiyor. :)

      Sil
  3. Yaa yeni başladı değil mi bu :) Başroldeki bey için izlemeyi düşünüyorum. Biraz bölümleri biriksin diye bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Hi dear, your blog is so beautiful. I really like it.
    Follow for follow? I already follow you. Btw I am the new one and I would appreciate it.

    https://salyaves.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. gerilim polisiye gizem en sevdiğiim merak ettiiim :D

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER