22 Nisan 2020 Çarşamba

İKİNDİ KAHVESİ








Merhaba sevgili okur.
Virüsten dolayı evde asosyal bir hayata mahkum edildiğimiz bu günlerde kendime yeni yeni uğraşlar arıyorum. Bunun yanı sıra en sevdiğim şeylerden biri de kendime kahve yapıp keyfini çıkartarak onu içmek oluyor.

Bugün Koreli arkadaşımla kısa süreliğine de olsa görüştük. Virüsten dolayı o da evinde daha fazla vakit geçirmekte ve mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaktaymış Her ne kadar Asya ülkelerinde hayat normale döndü gibi gösteriliyor olsa da durumun hiç de öyle olmadığını Kore'de yaşayan arkadaşımdan öğreniyorum.
Böyle olunca o da tıpkı benim gibi, evinde daha çok hobileriyle vakit geçirmekteymiş. İkimizde birbirimize birkaç şarkı önerisi sunduktan sonra sohbetimizi bitirdik. Mektuplaşmayı, mektup hazırlamayı gerçekten çok özledim. İnşallah en kısa sürede mektuplaştığım o günlere kaldığım yerden devam edebilirim.




Evimizde kendime ait bir hobi masam bulunuyor. Çizimlerle içli dışlı olunca ve eğer benim gibi kalemlere karşı zaafı olan biriyseniz masanızda çeşit çeşit kalemler olabilir. Kalemlerimin hepsini kullandığım ve bu kalemler işimi gördüğü için fazla kalemlerimin olmasını pek de yadırgamıyorum. Az önce kalemlerimi düzenledim. Kurşun kalemlerin olduğu kalemlikteki bir kalemi kullanmak gözümden kaçmış.





Resimde görmüş kalemin arka uç kısmında tohumlar var. Bu tohumları ambalajın üzerinde belirtilen şekilde ekersek küçük tohumlarla toğrağı bir ağaçla buluşturmuş olacağız. Kalemdeki tohumlar, karaçam tohumu imiş.
 Uygun bir zaman diliminde bu tohumları toprağa ekip büyümesini gözlemlemek istiyorum.

13 yorum:

  1. Kalemlere ya da ayraçlara tohum konmasını çok seviyorum. :)) Asya ülkelerinin gösterildiği gibi olmadığını tahmin etmiştim ben de, normale dönmek çok kolay olmayacak gibi. Kahven de harika görünüyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Dilerim bir an önce normale döneriz. :')
      Teşekkür ediyorum. ^-^

      Sil
  2. fotiler ne güzeel :) tohumlu kalem mi ne ilginçli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Bu kalemlerden kırtasiyelerde de satılıyor. Görünce ben de şaşırmıştım. :)

      Sil
  3. Bitkinin büyümüseni bizimle de paylaş.Kalemlere içim gitti😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyma Nil,
      Teşekkür ederim. ^-^
      İnşallah paylaşacağım, ben de istiyorum bunu. *-*

      Sil
  4. kalemlere bayıldım ben de benimkileri her zaman bana özel tutarım ve kalabalık ofislerde bile çalışcsam o kalamlerim ellenmezdi :)

    YanıtlaSil
  5. Kalem sever olarak bende hep bu tarz kalemleri kullanıyorum. Tohumları ektiğinde bizede göster lütfenn büyüdüğünü görmek için sabırsızlanıyorum!!!!😍😍😍😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beautycuturkiye,
      Tamamm inşallah paylaşacağım, teşekkürler. :)

      Sil
  6. İlkay Özgür,
    En kısa zamanda o tohumları toprakla buluşturmak istiyorumm. ^-^

    YanıtlaSil
  7. Kalemdeki tohumlarda bendede vardi genelde nikah kiyildiktan sonra gelin ve damadin verdigi minik hediyeliklerden biri oluyor. Diktim fakat yetistirmeyi beceremedim sanirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellys... ,
      Aa öyle mi, ne kadar güzel bir düşünce. :) Ben de dikeceğim havalar biraz daha ısınınca, inşallah toprağa tutunur benim tohumlar. :')

      Sil

 

BİRPEMBESEVER