17 Nisan 2020 Cuma

COUNTDOWN







Countdown, ABD 2019.

Geri Sayım adlı bir uygulama bir grup gencin kullanması sonucu ülkede hızla yayılmaya başlamıştır. Bu uygulamayı yükleyen her kişinin ölüm tarihine dair bir geri sayım kişinin ekranına gelir. Ve belli aralıklarla ürkütücü bir bildirim sesiyle birtakım uyarılar gönderir. 

Uygulamayı indiren kişiler birer birer ölmeye başlar fakat hiç kimse bu ölümlerin sebebin altında yatan bu uygulamanın olduğuna şüphe etmez.

Bir hastanede hemşire olarak çalışan Quinn, insanların ne zaman öleceğini tahmin eden bu uygulamayı indirir. Yaşamak için sadece üç gününün kaldığını öğrenen ancak bu durumu ciddiye almayan Quinn, etrafında bu uygulamayı indirip ardından da ölen insanları görünce kendi saati yaklaştıkça büyük bir korku hissetmeye başlar.

Bu uygulamanın kötü yanları vardır. Bunlardan birkaçı; uygulamayı kişiler silse dahi uygulama geçerliliğini yitirmez. Bir diğeri ise uygulama indirilirken koşulsuz şartsız hiç okunmadan kabul edilen kullanım sözleşmesinde bazı kurallar yer almakta. Bu kuralları ihlal edince de telefona önce bir bildirim geliyor ardından da korkunç halüsinasyonlar görmeye başlıyorlar.

Bu korkunç durumdan kurtulmaya çalışan Quinn bir taraftan da kız kardeşinin bu uygulamayı indirdiğini öğrenir. Her ikisi de uygulama yüzünden ölmemek için çabalayacaklardır.

Filmin konusu iyiydi. Ancak korku sahneleri daha gerçekçi olabilirdi diye düşünüyorum. Çerezlik bir film olabilir.




6 yorum:

  1. Böyle filmleri seviyorum. Bugün izleyebilirim. Teşekkürler, çok güzel anlatmışsınız. :)

    YanıtlaSil
  2. çerezlik korku gerilim uyar hıhıms :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Korkutucu sahneler pek iyi yansıtılamasa da gerilimi iyiydi. :)

      Sil
  3. uygulama nasıl öldürüyor kii ay merak ettim yaa izleriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizgemi,
      Gerçekte de varmış böyle bir uygulama, ilginç evet. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER