7 Nisan 2020 Salı

Leon: The Professional








Leon, Fransa 1994.

Mathilda, üvey annesi ve yasa dışı işlerle ilgilen babası ile hayatını sürdürmektedir. Bir erkek kardeşi ve bir ablası olan Mathilda evde çıkan kavgalara, şiddetlere dahil olmakta ve bu durumdan duygusal ve psikolojik yönden olumsuz etkilenmektedir. Erkek kardeşi için o evde kalmaya katlanmaktadır.

Bir gün Mathilda dışarıdayken evlerine babasından alacağı olan kötü adamlar gelirler ve evdeki herkesi öldürürler. Bu duruma şahit olan kapı komşuları Leon, Mathilda'yı dairesine doğru yürürken görür. Mathilda ise kapının önünden geçerken tüm ailesinin katledildiğini görerek istemsizce Leon'un dairesinin ziline basarak kendisini içeriye almasını umut eder. Ve kapı Mathilda için açılır.

Leon, bir kiralık katildir. Duygularını belli etmeyen, soğuk, taş kalpli bir adamdır. Para karşılığında insan öldüren Leon ile yolu kesişen Mathilda, ailesinin intikamından ziyade küçük erkek kardeşinin ölümüne oldukça üzülür. Bu duruma bir çözüm bulan Mathilda, Leon'un kendisine silah kullanmayı öğretmesini ister. Ve erkek kardeşini öldüren kötü adamlardan intikam almayı aklına koyar. 



17 yorum:

  1. Efsane film 😊 kaleminize sağlık 😊

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim filmlerdendir ♥

    YanıtlaSil
  3. Çok kült bir film ama böyle kült filmleri bilerek sonra izlerim diye bekletiyorum .

    YanıtlaSil
  4. Ben de bu ay izleyeceğim bunu. Etkinlik filmimiz :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER