Alaycı Öyküler, Adnan Özyalçıner.
Kitapta birçok farklı öyküler yer alıyor. Öyküleri kaleme alan yazar, kendi yaşamından esinlendiğini vurguluyor. Kitapta geçen karakterler de bilindik isimler. Kimisi sanat camiasından duyduklarımız kimisi de edebiyat camiasından aşina olduklarımız.
Kitapta geçen kişiler, olaylar ve mekanlar gerçek. Bunu da yazar, okuyucuya belirtmiş kitabının ilk sayfalarında.
Her hikayede günlük yaşamdan izler taşıyan olayları okuyoruz. Kişiler arası diyaloglara da değiniyor yazar. İstanbul'da geçen öyküleri okuyoruz. İstanbul'un semtlerinin geçmişteki hallerinin tasvir edilişlerini de görmek pek mümkün.
Kitabın yalın bir dille yazılmış olması da iyi. Okumayı keyifli kılıyor. Kitapta bol bol şairleri, yazarları görüyoruz. Edebiyat severler için yazarın arkadaşlarıyla anıları olan kaçırılmayacak bir kitap.
Öykülerdeki Hangi dönemdeki sanatcılar bunu merak ettim.
YanıtlaSilBelirli bir tarih geçmiyor öykülerde. Mehmet Fuat, Haldun Taner, Şükran Kurdakul, Mehmet Seyda gibi isimler var.
SilBilindik isimlerin günlük yaşam içerisindeki hallerini okumak güzel oluyor. Ben kitabın ismine takıldım. Neden "alaycı"? Alay kelimesinin"alay etmek"ten başka bir anlamıda mı var türkçede benim bilmediğim?
YanıtlaSilBu ismin nereden geldiğini ben de çok merak etmiştim. İnsanların öykülerinden oluşan bu kitapta anlatım alaycı bir havada sunulmuş okuyucuya. Bence buradan geliyor olabilir. :)
SilYazarın anılarını merak ettim (✿◠‿◠)
YanıtlaSilKısa, sade ve hikayelerden oluşan bir kitap. :)
Silay yani edebiyat dedikodusu muuu çok severiiim :)
YanıtlaSil