31 Ağustos 2019 Cumartesi

NORTHANGER MANASTIRI







'' Elde etmek istediğin hiçbir şey için umutsuzluğa düşme çünkü istediğimizi elde ederiz bıkmadan gösterilen bir gayretle.''


Northanger Manastırı, Jane Austen.
Austen'in bu kitabı 1797-98 yılları arasında kendisi tarafından yazılır.Ancak roman, onun ölümünden bir yıl sonra yani 1818 yılında yayımlanır. Jane Austen her kitabında olduğu gibi bu romanında da bir çok karaktere yer veriyor.

Bu kitabında yer alan baş karakterimiz Catherine Morland. Romanda yer aln oly örgüsünde bol bol bu kadın karakteri ve onun aklından geçen düşünceleri okuyoruz. Catherine, gösterişten ve abartıdan uzak bir yaşam süren ailenin kızlarından biridir. 
Bir gün bir komşuları Bath isimli başka bir kasabaya gideceklerini Catherine'nın ailesini söyler. Ailesi Catherine'nın bu komşularıyla birlikte Bath'e yolculuk yapmasını ve orada bir süre vakit geçirmesini uygun görür. Catherine için bu büyük bir fırsat olur. Çünkü Bath'te yeni insanlar tanıyıp, birçok konu üzerine sohbetler edip, balolara davet edilecektir. 

Kitapta yine bir sürü aile ve karakterler var. Austen, diğer kitaplarında olduğu gibi bu romanında da kadın karakterlerin düşüncelerine, duygularına önem vermiş. 

5 yorum:

  1. Jane Austen 😊 okumamıstım ama not aldım teşekkürler paylaşım için 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın diğer romanları da çok kaliteli. Tavsiye ederim. Sevgiler!

      Sil
  2. Mm, güzel bir konusu var gibi :) daha önce Jane Austen okuma fırsatım hiç olmadı kitabı not alıyorum. ☆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jane Austen, kitaplarında hep kadın karakterleri en başa koyuyor. Ve olay örgüleri de hep kadın karakterlerin etrafında geçmekte. Gurur ve Ön yargı kitabını okumanı öneririm. :)

      Sil

 

BİRPEMBESEVER