21 Ağustos 2019 Çarşamba

MR. NOBODY





mr nobody konusu


Bay Hiçkimse - Kanada,2009.
Film 11 ödül ve 5 aday almaya layık görülmüş.
Uzun bir film olmasının yanı sıra konusu itibari ile de biraz dikkat ederek izlemeniz gerebilir.
Başrolde Nemo isimli küçük bir çocuğun hayatına konuk oluyoruz. Nemo'nun daha küçükken alacağı kararların onun hayatını nasıl etkileyeceğini görüyoruz. 

Filmin ana karakteri Nemo, 2092 yılında yaşayan 117 yaşındaki son ölümlü insandır. Haliyle de tüm insanlar ve medya tarafından onun öleceği gün merakla bekleniyordur. Son günleri canlı yayınla tün insanlara izlettiriliyor. Fakat Nemo, diğer insanlar tarafından Bay Hiçkimse olarak anılmaktadır. Çünkü onun geçmişteki hayatına dair bilgileri yoktur. Bay Hiçkimse, ölümüne az bir zaman kal geçmişteki hayatına zamanda yolculuk yapar.

Film başlarda biraz karmaşık gelebilir. Çünkü anlatılmak istenen birden verilmiyor izleyiciye. Nemo'yu çocukluğundan itibaren birden çok hayatta izliyoruz. Onun aldığı kararların hayatına ne gibi tesiri olacağını ve nasıl sonuçlandığını izliyoruz. Bu yüzden de birden fazla paralel evrende Nemo'yu izliyoruz. Her birinde farklı farklı hayatlar yaşayan Nemo'nun seçimleriyle karşı karşıya geliyoruz.

Sakin kafayla izlenilecek filmlerden.

4 yorum:

  1. Filmin konusu enteresan geldi fakat bulmaca izler gibi izlenecek filmleri son zamanlarda izlemeyi tercih etmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Yaşadığı aşk hikayeleri harika tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  3. İlginçmiş, sakin olduğum bir zaman da izlemeli.

    YanıtlaSil
  4. duymadım denişikmiş izlerim ya senden izleyeceğim ne çok dizi ve film var amaaa :) öncelikle at eighteen aklımdaaa :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER