15 Ağustos 2019 Perşembe

KİMLİK






Identity, Kimlik. 
2003 yılı ABD yapımı film.
Şiddetli yağmurun olduğu karanlık bir gecede kasabanın izbe yerlerinden birinde yer alan bir otelde on insanın yollarının kesişmesiyle olaylar ilerliyor. Olumsuz hava koşulları ve sonradan gelişen bazı olaylar sebebi ile bu otele sığınan on kişinin  başına gelecek felaketleri izliyoruz.

On kişinin, gittikçe şiddetlenen yağmurdan dolayı dışarısı ile irtibatları kesilir. Onlar da ilerleyen saatlerde mecburen birer oda anahtarı alıp odalarına çekilirler. Fakat ilerleyen dakikalarda otelde cinayet yaşanır. On kişinin içindeki iki kişi de polistir. Polisler katille ilgili delil aramaya çıkmışken peşi sıra bir cinayet daha işlenir ve bu cinayetlerin devamı da gelir. Geriye kalanlar korku, şüphe ve panik içerisinde olan biteni izlerler. Bir yandan da sağ olanlar otelde hayatta kalma mücadelesi verirler.

Filmde olay tek bir mekanda ve zamanda geçiyor. Bitmek bilmeyen gerilim dolu bir geceye tanıklık ediyor izleyen. Psikolojik gerilim türünde bir film. Olayları izlerken bir yandan da izleyici olayları çözmeye çalışırken bulabiliyor kendini. Kaliteli bir kurgusu var. 





5 yorum:

  1. Ah izlemiştim bu filmi.. gerim gerim de gerilmiştim ama cidden kaliteli bir filmdir. Teşekkürler yeniden hatırlamama vesile olduğunuz için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncular, mekan, görüntü, ses.. Her şey çok kaliteliydi evet. :)

      Sil
  2. İzlemedigim bir film. Not aldım 😊 güzel bir gün seninle olsun ...

    YanıtlaSil
  3. hımm bu uyar banaa :) şeye benzemiş. agatha christie'nin en iyi romanı, on küçük zenci :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER