8 Ağustos 2019 Perşembe

HERKESLEŞME






'' Balıkların oldum olası hapsedilmeyi en az hak eden yaratıklar olduğunu düşünmüşümdür. Kuşların kafese kilitlendiği bir dünyada bunu yersiz bulabilirsiniz. Ancak balıklar tamamıyla yabancısı oldukları, yaşam için gerekli atmosferi bile sağlayamayan kocaman  bir dünyanın ortasında, nefes alabilecekleri daracık bir alanda hapisti. ''


'' Size en başında söylediğim gibi, mutluluk yalnız uzaktan izlenebilir. Bu açıdan yağmur sonrası beliren bir gökkuşağını andırır.''


'' Mutluluk bir ışık oyunudur. Onun göz alıcı renklerine kapılmamaksa hakikaten zor. ''


Herkesleşme, Tunç İLKMAN.

Hayatımızdan izler taşıyan, duyguları en derinine kadar işleyen bir kitap. 
Kitaptaki karakter Ömer'in etrafında geçiyor öykü. Ömer kısa bir süre önce babasını kaybeder. Onun ölümü ile hayatı paramparça olur ve bir türlü toparlanamaz. 
Kitaptaki karakterin duygu değişimlerini fazlasıyla görüyoruz. Aldığı kararlarının hayatına olan tesirini okuyoruz. Ciddi kararlar. Belki geri dönüşü asla olunamayacak kararlar..
Sevgi, aşk, hüzün, ayrılık, ölüm gibi duygulara da fazlasıyla değiniliyor. Kitaptaki öykü bu duyguları okuyucuya hissettirerek ilerliyor. Olaylar bir geçmiş zamanda bir de günümüzde işleniyor.

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Dilinin sade ve sürükleyici olması beni kitaptaki öyküye fazlasıyla çekti. Duygulardan duygulara geçişi hissettiren iyi bir öykü.




9 yorum:

  1. İlk çıktığında aşırı popüler olduğu için beni iten bir kitaptı ama yorumunuzla bu düşüncem biraz da olsa değişti :) Asla bitmeyen listeme ekleyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla bitmeyen liste buna tebessüm ettim sevgili Gonca. :)
      Kitaptaki son çok şaşırtıcı bir şekilde. Kesinlikle başa almalısın listende bu kitabıı.

      Sil
  2. Ben kitabı kişisel gelişim sanıyordum :D Roman olması daha iyi, aklımda bulunsun :))

    YanıtlaSil
  3. hımm ismi de güzelmiş içeriği deee :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de farklı beklentiler içerisinde almıştım. Ama hikaye kısmı da dahil olmak üzere sonu epey şaşırttı beni. :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER